Welkom bij het West-Friesland Muziek Festival

Welkom bij het West-Friesland Muziek Festival, hét gezelligste jaarlijkse muziekevenement in de kop van Noord Holland.
Elk jaar in het najaar strijden gedurende een heel weekend verenigingen uit de regio om de dagprijs en de West-Friesland Bokaal.

Theater “De Binding” in Zuid-Scharwoude.

Een prachtig mooie concertzaal met goede akoestiek,
en parkeren is hier ook geen enkel probleem.
Voor de deur is een zeer ruime parkeerplaats.

Beste muziekvrienden.

Wat een periode hebben we achter de rug. Bijna een jaar lang onze geliefde hobby niet kunnen uitvoeren. En dan ook nog het 45e West-Friesland Muziekfestival moeten cancelen. Dus, 2020 is een heel bijzonder jaar geweest, maar zeker ook nu nog, in 2021 zijn we er nog niet vanaf.

Maar, gelukkig zijn we nu in staat om het festival te organiseren.

De locatie is ook dit jaar weer:
Theater “De Binding”
Bosgroet 12
1722 KC ZUID-SCHARWOUDE
Aanvang beide avonden om 18:00 uur.

Gezien de omstandigheden gaan we voor een festival-light, wat inhoudt dat er geen formele jurering en prijsuitreiking is.
Maar het leek ons een mooie gelegenheid de draad weer op te pakken en jullie een mogelijkheid te bieden om na lange tijd weer eens op het podium te kunnen musiceren.
De entree is, net als de laatste keer in 2019, gratis. Met wel een oproep aan bezoekers en individuele deelnemers om een vrijwillige bijdrage te doen, zodat we ook dit jaar het festival volledig kostendekkend kunnen organiseren.

Er is wel een aantal regels waar we ons aan moeten houden.

Theater de Binding heeft aangegeven dat voor iedereen vanaf 13 jaar een toegangsbewijs c.q. coronacheck nodig is. Waarbij vanaf 14 jaar ook nog een ID bewijs nodig is. Dit zijn de door de rijksoverheid opgelegde maatregelen. Controle van deze documenten vindt plaats bij de toegang tot de theaterzaal

Zie ook: Persconferentie coronavirus 14 september 2021 in eenvoudige taal | Rijksoverheid.nl

Het bestuur heeft in de vergadering van 19 sept. bepaald welk orkest op welke avond wordt ingedeeld. Zie voor een overzicht van de 16 deelnemende verenigingen Dit Jaar incl. de indeling.

Met vriendelijke en muzikale groet,

Leo Bos, voorzitter WMF.


In 2017 zijn Martijn Bos en ondergetekende, na een oproep, toegetreden tot het bestuur van de stichting West-Friesland Muziek Festival.
De afgelopen periode hebben wij met veel plezier onze taken vervuld. En mee dit muziekweekend georganiseerd.Na het aftreden van een tweetal bestuursleden na afloop van het festival in 2018 is tot het bestuur als secretaris toegetreden Willy Deimveld. Zij heeft de taak als secretaris op zich genomen. Daarvoor zijn we haar dankbaar. Tot nu toe heeft ze al veel werk verricht.Toch zouden we het bestuur graag nog met 1 of 2 personen uitgebreid willen zien.
Daarom een oproep: zijn er (twee) mensen die het bestuur van de stichting willen versterken en samen met ons willen bijdragen aan het voortbestaan van het festival.
Als je het bestuur wilt versterken, dan kun je mailen naar westfrieslandmuziekfestival@gmail.com.
We nemen dan contact met je op voor een nadere afspraak.
Met vriendelijke groeten, Leo Bos, voorzitter

Privacy