Welkom bij het West-Friesland Muziek Festival

Welkom bij het West-Friesland Muziek Festival, hét gezelligste jaarlijkse muziekevenement in de kop van Noord Holland.
Elk jaar in het najaar strijden gedurende een heel weekend verenigingen uit de regio om de dagprijs en de West-Friesland Bokaal.

Theater “De Binding” in Zuid-Scharwoude.

Een prachtig mooie concertzaal met goede akoestiek,
en parkeren is hier ook geen enkel probleem.
Voor de deur is een zeer ruime parkeerplaats.

Geachte Bestuur,

Bij deze wil het West-Friesland Muziekfestival -bestuur u graag  laten weten dat het 46 ste West-Friesland Muziekfestival zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van november 2022 en wel op vrijdag 4 en zaterdag 5 november, inclusief wedstrijdelement. Wederom in De Binding te Zuid-Scharwoude en beide avonden starten weer om 18.00 uur.

Het Festival in 2021 was ondanks dat het nog in de Coronamaatregelentijd viel, zeer geslaagd te noemen. Over het algemeen was iedereen dik tevreden. Een klein minpuntje was de belichting die niet helemaal in orde bleek, maar met met een kleine inspanning kwam ook dat in orde.  De beheerder van De Binding heeft aangegeven dat het defect inmiddels is verholpen.

Het feit dat er dit keer geen jury was vormde voor de orkesten geen bezwaar. Een enkel orkest heeft wel om jurering gevraagd, maar dat werd door de dirigenten onderling geregeld.

De voortzetting van de organisatie van het Festival is binnen het bestuur geëvalueerd, waarbij de opmerkingen van een aantal orkesten werden meegenomen.

Sinds de organisatie van De Binding in handen is gegeven van een beheersstichting zijn de kosten van de zaalhuur drastisch verhoogd. Een andere locatie is geen optie gebleken. Ten einde er voor te zorgen dat het Festival een gezonde financiële basis behoudt, heeft het bestuur onder meer besloten tot het opstellen van een rekensleutel voor de orkesten en het laten vervallen van het drukken van een Festivalprogrammaboekje. De programmering zal voortaan op andere wijze aan het publiek bekend gemaakt worden. Met de bijdragen van 16 deelnemende orkesten zijn alle Festivalkosten gedekt, inclusief die van een jury.

De bijzonderheden betreffende het aanmelden voor het komende Festival zullen rond eind juni  naar de orkesten gezonden worden.

Als er verenigingen zijn die geen bericht hebben ontvangen, willen die verenigngen even hun mailadres doorgeven aan het secretariaat?

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Willy Deimveld,

secretaris


Privacy